BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018 - Sida 7



Recept för 6–8 personer
Ingredienser:
• 225 g 3N Polkabeta
• 225 g 3N Gulbeta
• 160 g skivad mozzarella eller smulad fetaost
• 16 g färsk hackad basilika
• 80 g rostade solrosfrön
Ingredienser dressing:
• 2 msk citronsaft
• 6 msk olivolja
• 1 tsk honung
Gör så här:
Skär Gulbeta och Polkabeta i tunna skivor eller hyvla på mandolin.
Blanda vinägrett av citronsaft och olivolja. Smaksätt med honung,
salt och peppar.
Vänd runt betskivorna med dressingen. Varva betorna som taktegel
till serveringen. Dressa med ost, solrosfrön och finhackad basilika.
Namn: Sanna Kanto
Arbetsplats: Platenskolan
Kommun: Motala
Favoritmat: Vegetarisk mat
Lagar helst: Vegetariskt - utvecklar olika biffar
Varför är BFF spännande?
Nya produkter att lära sig att jobba med.
Har BFF workshopen påverka ditt sätt att
tänka kring klimatet?
Ja, vi ska äta mer grönsaker, det är bättre
för hälsan.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge