BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018 - Sida 5



Ingredienser:
• 300 g 3N Rotfruktspytt 10 mm
• 100 g blomkål, fina små buketter
• 50 g 3N Rödlök tärnad
• 10 g persilja hackad
Recept för 6-8 personer
Ingredienser senapsdressing:
• 2 msk dijonsenap
• 2 msk ljus sirap
• 1 dl rapsolja
• 3 msk äppelcidervinäger
• salt
• svartpeppar
Gör så här:
Rosta Rotfruktspytten på väl smord plåt 15 minuter i ugnen (175°C).
Låt svalna.
Förbered senapsdressingen:
Börja med senap och sirap i en vispbunke.
Vispa och tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle. Smaka av med
vinäger, salt och svartpeppar.
Vänd ihop salladen försiktigt - börja med dressingen och rotfrukterna.
Vänd sedan i blomkålsbuketter, rödlök samt persilja - lite grovt så att
en del blir utan dressing. Spara lite persilja och rödlök till garnering.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge