BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018 - Sida 25



Ingredienser:
• 600 g 3N Strimlade rödbetor
• 1 dl olivolja
• 1/2 dl limejuice
• svartpeppar
• salt
• 100 g tärnad lagrad ost
• 1/2 klyfta pressad vitlök
Recept för 6–8 personer
Gör så här:
Blanda olivolja, limejuice och pressad vitlök. Smaka av med salt och
peppar.
Vänd ner de strimlade rödbetorna. Låt dra, gärna över natten.
Lägg upp och varva med osten. Servera.
Medskapare: Maria Andersson
Namn: Anne-Marie Eriksson
Arbetsplats: Österbyskolan
Kommun: Östhammar
Favoritmat: Husmanskost som t ex pölsa
Lagar helst: Husmanskost
Varför är BFF spännande?
Måste tänka om ifall det ska räcka.
Har BFF workshopen påverkat ditt sätt
att tänka kring klimat?
Ja vi måste tänka om, minska köttkonsumtionen.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge