BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018 - Sida 21



Ingredienser:
• 200 g 3N Morotsmix
• 200 g 3N Rödbetor rivna
• 6 st vitlökar, solo
• grovmalet salt
• 12 msk rostade sesamfrön
Recept för 6-8 personer
Till lag:
• 3 dl vatten
• 2 dl socker
• 1 dl ättika
Gör så här:
Koka upp vatten, socker och ättika. Smaka av lagen med salt. Hacka
vitlöken och blanda med Morotsmix och rivna Rödbetor. Häll över den
varma lagen och låt svalna. Går bra att göra dagen innan.
Vid servering, sila av rotfrukterna och varva med rostade sesamfrön.
Lagen kan återanvändas.
Namn: Mats Landgren
Arbetsplats: Centralskolan (skolrestaurang)
Kommun: Perstorp
Favoritmat: Fisk
Lagar helst: Lagar mycket fisk och asiatiskt.
Varför är BFF spännande? Man måste börja
med sig själv. Brinner för att man måste ha till
förändring – mer vegetariskt.
Har BFF workshopen påverkat ditt sätt att
tänka kring klimat?
Jag vet vilka produkter som är bra att använda
för klimatet. Bra att informationen kommer ut.
Vad det kostar att producera nötkött. Bra att
börja med skolan.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge