BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018 - Sida 2



Hur kom Salladsbord àla Aviko Norden till?
Tillsammans med skolor i Sveriges kommuner vill vi göra barn och ungdomar
uppmärksamma på klimat-, miljö- och hälsofördelar med potatis och rotfrukter i skolmaten. I samarbete med Kost & Näring har vi utvecklat en klimatsmart temavecka, på temat BFF – Best Food Forever. Som en del i denna så
har kursdeltagarna på våra workshops runt landet fått skapa egna recept
baserade på vår råvarukorg av potatis och rotfrukter till salladsbordet.
Instruktionerna var att man ska tänka klimatsmart och fungera i deras
dagliga verksamheter.
Därefter har vi valt ut en del av våra glada duktiga matlagares recept för
att bygga en klimatsmart kokbok tillägnad SALLADSBORDET. Ett bord
som skänker styrka, mättnad, glädje och vitaminer och som minskar vårt
klimatavtryck. Kokboken ger en presentation av människorna som värnar
om våra barn och barnbarns morgondag och deras tankar om hur vi kan
arbeta för ett bättre klimat.
Kokboken kommer med tiden utökas och presentera nya matlagare och
recept från våra kommande workshops.
Aviko Norden

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge