BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018 - Sida 17



Recept för 6-8 personer
Ingredienser:
• 700 g 3N Morotsmix
• 100 g gul paprika
• 150 g majonnäs
• 50 g 3N Rödlök tärnad
• salt
• vitpeppar
• ev citronsaft och zest
Gör så här:
Finstrimla paprikan ca 1 mm fina strimlor.
Blanda paprika, Morotsmix och tärnad Rödlök. Vänd ner majonnäs.
Smaka av med salt och vitpeppar och eventuellt en skvätt citronsaft
och lite zest.
Namn: Ros-Marie Nilsson
Arbetsplats: Centralköket Götene
Kommun: Skara Götene
Favoritmat: Kålpudding
Lagar helst: Panerat kött, fisk och köttfärs.
Varför är BFF spännande?
Roligt att prova nya saker, nya rotfrukter. Det var
jättekul och att få med det på våra skolor.
Har BFF workshopen påverkat ditt sätt att tänka
kring klimat?
Äter mindre kött med mer sallad och rotfrukter.
Namn: Lisa Falk
Arbetsplats: Centralköket Götene
Kommun: Skara Götene
Favoritmat: Husmanskost och fisk
Lagar helst: Mycket fisk och även biff. Barnbarn på
middag – köttfärssås.
Varför är BFF spännande?
Bra att man tänker på vad man stoppar i grytorna
och på de som kommer efter.
Har BFF workshopen påverka ditt sätt att tänka
kring klimat?
Ja, blandar upp med mer grönsaker än tidigare.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge