BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018 - Sida 15



Recept för 6–8 personer
Ingredienser:
• 600 g 3N Rotfruktsnudlar
• 3 msk rapsolja
• 1 msk gurkmeja
• salt
• peppar
• 1 apelsin
• 1 msk honung
• Mixade skalade fröer, t ex pumpa, melon, solros, sesam
Gör så här:
Fräs Rotfruktsnudlarna i en panna med oljan. (Går även att gör i bleck
i ugnen 12-15 minuter på 170°C). Pudra över gurkmeja, lite salt och
peppar och blanda väl. Riv skalet från apelsinen och pressa sedan apelsinen.
Häll över apelsinsaften och det rivna skalet över rotfrukterna och
blanda innan du ställer dem i avsvalningskylen. Låt svalna.
Till servering:
Rosta blandad mix av fröer t ex pumpa, melon, solros och sesam med
lite salt i slutet av rostningen. Tillsätt honungen och karamellisera
fröerna. Var försiktig så du inte bränner dem.
Strö mixen över rotfruktsnudlarna.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge