BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018 - Sida 13



Recept för 6–8 personer
Ingredienser:
• 400 g 3N Rotfruktstagliatelle
• 100 g 3N Strimlad rödbeta
• salt
• 2 msk olivolja
• ½ vitlöksklyfta
• chiliflakes
• 50 g rostade solroskärnor
• 100 g fetaost
Gör så här:
Blanda Rotfruktstagliatelle och Stimlad rödbeta var för sig med salt,
olivolja, pressad vitlök och chiliflakes. Rosta i förvärmd ugn på 175°C
i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Rosta solroskärnorna i en stekpanna med lite salt.
Lägg upp Rotfruktstagiatelle på ett fat, toppa med Strimlad rödbeta.
Smula över osten och strö på solroskärnorna.
Namn: Ann-Mari Gustafsson
Arbetsplats: Centralskolan
Kommun: Åtvidaberg
Favoritmat: Thaimat, wok
Lagar helst: Grillat
Varför är BFF spännande?
Se grönsaker i ett annat sammanhang t ex
Rotfruktstagliatelle.
Har BFF workshopen påverkat ditt sätt att
tänka kring klimatet?
Använder mer sötpotatis. Tänker mer på
grönsaker.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge