BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018 - Sida 11



Ingredienser sallad 1:
• 450 g 3N Rödbetsstavar 15 mm
• 3 msk rapsolja
• 1 tsk dragon
• salt
Recept för 6–8 personer
Ingredienser sallad 2:
• 150 g kokta kalla gröna linser
• 4 msk rapsolja
• 2 msk äppelcidervinäger
• 50 g 3N Hackad gul lök
• 30 g finhackad persilja
• salt
• peppar
Gör så här:
Rosta Rödbetsstavarna i ugnen, 175°C i ca 12-15 min – viktigt att
rödbetorna har krisp kvar. Kyl ner Rödbetsstavarna. Krydda med
dragon och salt.
Blanda olja, äppelcidervinäger och gul lök till sallad 2.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner de gröna linserna och låt dra i kylen, gärna över natten.
Lägg upp salladerna som på bilden och dressa med finhackad persilja,
eller i två separata skålar om man önskar det.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge