BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018-19 - Sida 43



Recept för 6-8 personer
Ingredienser:
• 250 g 3N Rotfruktsstavar artnr 12595
• 250 g 3N Rödbeta stavar artnr 18853
• ½ klyfta vitlök
• salt och nymalen svartpeppar från kvarn
• ½ dl rapsolja
• ½ gul paprika
• ½ chilifrukt efter önskad styrka
• ½ tsk liquid smoke
• 1 msk strösocker
• 1½ msk vitvinsvinäger
• 25 g hackade färska gröna örter, t ex persilja, koriander, mynta
• 50 g riven västerbottensost
Gör så här:
Gör en dressing på rapsolja, vinäger, liquid smoke, socker och finhackad
paprika och chili. Lägg rotfrukterna i ett bleck pressa över vitlöken.
Salta och peppra ett par rejäla drag på salt och pepparkvarnen efter
tycke och smak. Rosta av i ugn 200°C ca 20-25 min. Vänd runt efter
halva tiden och passa så att rotgrönsakerna blir al dente.
Ta ut och låt svalna. Tillsätt västerbottensost, dressing samt färska
örter. Blanda försiktigt och lägg upp för servering.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge