BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018-19 - Sida 41



Ingredienser:
• 200 g 3N Rotselleri strimlad artnr 17602
• 200 g 3N Kålrot riven artnr 15682
• 25 g 3N Gul lök fintärnad artnr 1373
• ¾ tsk riven färsk ingefära
• ¼ tsk srirachasås
• ½ msk flytande honung
• ¼ dl olivolja
• ¾ tsk dijonsenap
• 1½ msk apelsinjuice, koncentrat
• ¼ pressad apelsin
• 1 msk äppelcidervinäger
Recept för 6–8 personer
Gör så här:
Blanda ihop rotfrukterna och löken i en skål.
Dressing: Blanda finriven ingefära, Srirachasås, flytande honung,
dijonsenap, apelsinjuicekoncentrat, pressad apelsin och äppelcidervinäger i en bunke. Vispa upp - tillsätt olivoljan i tunn stråle.
Smaka av med salt, chiliflakes och svartpeppar från kvarn.
Ringla dressingen över dina rotfrukter och lök låt stå och dra.
Till servering: Strö finhackad färsk koriander över din sallad.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge