BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018-19 - Sida 39



Ingredienser 6-8 personer:
250 g Morotsmix artikel 1592
100 g Gulbeta hyvlad artnr 17936
100 g Rödbeta riven artnr 1882
50 g Rödlök skivad artnr 1450
25 g saltade solroskärnor
½ tsk honung
¼ tsk salt
Dressing:
2 msk vitvinsvinäger
1 msk mango chutney
1 pressad lime
1 tsk gurkmeja
1 krm chiliflakes
1 tsk hot chilisås
3 msk rapsolja
Gör så här:
Rosta solroskärnorna i ett stekjärn på medelhög värme, akta så
att de inte bränns vid. När solroskärnorna börjat få fin färg, tillsätt
honung och salt. Blanda väl, häll upp och låt svalna på papper.
Dressing: Blanda samtliga ingredienser utom rapsoljan. Tillsätt oljan
i fin stråle så att det inte skär sig.
Blanda rotfrukterna och häll över dressingen. Låt dra (gärna över
natten). Till servering: lägg upp din sallad och toppa den med de
honungsrostade solroskärnorna.
Namn: Jill Wåågh
Arbetsplats: Norrtullsskolan
Kommun: Söderhamn
Favoritmat: Husmanskost, taco
Lagar helst: Pizza, paj, kött och grönsaker
- beoende på vem som kommer.
Varför är BFF spännande?
Många nya idéer att ta med sig.
Har BFF workshopen påverka ditt sätt att
tänka kring klimatet?
Ja funderar var allt kommer ifrån, köper svenskt.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge