BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018-19 - Sida 35



Recept för 6–8 personer
Ingredienser:
• 250 g Kålrot tärnad 10 mm artnr 1573
• 50 g Rödlök tärnad 3 mm artnr 1473
• 100 tärnade äpplen
• 400 g konserverade kikärtor med spad (spadet ska användas till
dressingen)
• ¾ dl rapsolja
• 1 tsk dijonsenap
• ½ msk rödvinsvinäger
Gör så här:
Lägg 10 kikärtor och spadet från kikärtorna i en mixerbunke. Rosta
resterande kikärtor i en panna med lite salt till serveringen. Mixa upp
spadet samt vinägern under ca 3-4 minuter. Tillsätt rapsoljan i en
tunn stråle - så som du gör majonnäs - under mixning, tills du får en
bra konsistens (som majonnäs). Smaka av med dijonsenap, salt och
nymalen svartpeppar.
Vänd ihop dina äppeltärningar, kålrot och rödlök med kikärtsmajonnäsen och låt dra.
Garnera med de rostade kikärterna och lite rödlök.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge