BFF-Best Food-Forever-Salladsbord a la Aviko Norden 2018-19 - Sida 33



Ingredienser:
• 200 g Rotfruktsnudlar artnr 12598
• 100 g Rödbeta riven artnr 1882
• 200 g strimlad gurka
• 50 g majskorn
• 25 g persilja, hackad
• ¾ msk salt
• 1 ½ msk olivolja
• ½ citron
Recept för 6-8 personer
Gör så här:
Strimla gurkan, häll på saltet och låt stå och dra i en bunke för att dra
ut vätskan från gurkan, gärna under press. Använd spadet från gurkan
till din dressing, som du blandar på zest från ca halva citronen samt
saften från hela citronen. Blanda detta med olivoljan. Vänd ihop
rotfruktsnudlar, rödbetor, gurkstrimlor, majskorn samt persilja.
Häll över din dressing och smaka eventuellt av med lite extra salt.
Namn: Nina Öster
Arbetsplats: Måltidsservice
Kommun: Enköping
Favoritmat: Koreansk kycklingsoppa med kok
banan och koriander.
Lagar helst: Böngrytor och linsgrytor
Varför är BFF spännande?
Jobbar mycket med klimatet, det är mycket positivt. Lära oss hur vi använder rotfrukter.
Har BFF workshopen påverkat ditt sätt
att tänka kring klimat?
Har introducerat klimatsmart - nu ännu mer.

Paperturn



Powered by


Helskärm Klicka för att läsa
Stöds av Paperturn blädderbok systemet
Sök
Översikt
Ladda ner som PDF
Skriva ut
Kundvagn
Helskärm
Avsluta helskärmsläge